Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-09@07:30:27 GMT

علت تلخ شدن دهان چیست ؟ برای رفع این تلخی چه کنیم ؟

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۱۳۵۸۹

علت تلخ شدن دهان را می دانید؟ اگر این طعم تلخی را همیشه حس می کنید یا صبح ها دهان تان تلخ می شود این مقاله را بخوانید تا علت آن را متوجه شوید؛ ما همچنین راه های خانگی برای رفع تلخی دهان را به شما خواهیم گفت.

علت تلخ شدن دهان و راهکار های رفع آن

گاه یک مزه تلخی در دهان ایجاد می شود که نمی توان آن را با خوردن شیرینی برطرف نمود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تلخ شدن دهان به عوامل مختلفی بستگی دارد و با برخی از اقدامات می توان این تغییر چشایی را از بین برد. یک طعم تلخ یا بد در دهان، می تواند یک واکنش طبیعی در برابر غذاهای تند و ترش باشد.

 

طعم، یک حس پیچیده است که می تواند به دلیل بسیاری از عوامل مانند:بهداشت ضعیف دهان و دندان ، خشکی دهان یا حاملگی باشد. درمان یک طعم تلخ مداوم در دهان، را می توان با برخی از داروهای ساده خانگی کنترل کرد.

علائم و نشانه های طعم تلخ در دهان

طعم و مزه تلخ و دائمی در دهان از نظر پزشکی به نارسایی چشایی معروف است. این طعم به عنوان یک مزه ناخوشایند توصیف شده است و میتواند تا زمان طولانی ادامه داشته باشد تا وقتی که علت آن مشخص شود. افراد مبتلا به نارسایی چشایی ممکن است یک طعم همیشگی ناخوشایند ثابت را تجربه کنند که اغلب یکی از موارد زیر است:

تلخ فلزی شور فاسد

طعم و مزه را میتوان با خوردن یا چیز های دیگر به سختی برای مدت کوتاهی تغییر داد. یک شخص ممکن است حتی پس از مسواک زدن همچنان طعم تلخ را حس کند.

بسیاری از علل طعم تلخ در دهان جدی نیستندف با این حال علائم میتواند باعث تحریک و یا تداخل با رژیم منظم غذایی فرد و یا لذت از زندگی روزانه وی شود.

علت تلخ شدن دهان

دهان خشک

دهان خشک همچنین به عنوان خشکی دهان نی شناخته میشود و زمانی که دهان به اندازه کافی بزاق ترشح نمیکند، اتفاق می افتد. از آنجا که بزاق به کاهش باکتری در دهان کمک میکند، پس داشتن بزاق کمتر به معنی باکتر های بیشتر زنده در دهان است.

افراد مبتلا به خشکی دهان، حس چسبناکی و خشکی در دهان خود را احساس میکنند که این میتواند ناشی از عواملی مانند دارو ها ، مصرف دخانیات و یا اختلالات از پیش باقی مانده باشد.یک فرد همچنین با داشتن گرفتگی بینی ، دهان خشک را تجربه میکند زیرا تنفس از دهان باعث خشکی آن میشود. افراد مبتلا به خشکی دهان همیشگی برای تشخیص باید با پزشک خود مشورت کنند.

مسائل مربوط به دهان و دندان

بهداشت ضعیف دهان و دندان میتواند همچنین باعث یک طعم تلخ در دهان شود و یا ممکن است باعث افزایش حفره ها، عفونت ها و بیماری های لثه یا ورم لثه شود. بسیاری از مسائل معمول مربوط به دهان و دندان را میتوان از طریق مسواک زدن یا نخ دندان از بین برد یا از بروز آن جلوگیری کرد. استفاده از دهان شویه ضد باکتری در میان مسواک زدن نیز باکتری های مضر را به حداقل میرساند.

مشکلات کبدی

هنگامی که کبد به درستی کار نمی‌کند، بدن شروع به جمع آوری مقادیر زیادی آمونیاک می‌کند، آمونیاک ماده‌ای سمی است که به طور معمول توسط کبد به اوره تبدیل شده و در ادرار دفع می‌شود. این افزایش سطح آمونیاک باعث تغییر طعم، شبیه به ماهی یا پیاز می‌شود.

بارداری از علت تلخ شدن دهان

بسیاری از زنان باردار از طعم تلخ یا فلز دهان خود در 3 ماهه اول شکایت میکنند. هورمون های بدن در دوران بارداری دچار نوسان میشوند، این نوسان مستواند بر حواس تاثیر بگذارد که میتواند طعم برخی غذا ها را غیر قابل تحمل کند. که این مزه با پیشرفت بارداری یا بعد از زایمان از بین میرود.

سندروم سوزش دهان

سندروم سوزش دهان یک شرایطی است که موجب احساس سوزش در دهان میشود. این احساس میتواند کاملا متفاوت باشد اما بسیاری آن را همانند خوردن فلفل های تند توصیف میکنند.در کنار آن برخی افراد میتوانند طعم تلخ را در دهان نیز حس کنند.

علائم سندرم سوزش دهان ممکن است به صورت پراکنده ظاهر شوند اما همچنین میتوانند مزمن و طولانی مدت باشند. برخی افراد مبتلا به این سندرم ، ممکن است در خوردن و یا نوشیدن دچار مشکل شوند در حالی که در دیگری ممکن است این علائم مشاهده نشود.

یائسگی

زنان در معرض یائسگی ممکن است طعم تلخی در دهان خود را تجربه کنند، که این امر به علت سطوح پایین استروژن موجود در بدن می باشد و از طرفی هم ممکن است به علت خشکی دهان ایجاد شود.

عفونت‌های تنفسی

عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی مانند سرماخوردگی، رینیت، سینوزیت یا التهاب لوزه به دلیل موادی که توسط باکتری‌های مسئول این نوع عفونت‌ها تولید می‌شود، می‌توانند طعم تلخی در دهان ایجاد کنند.

برفک دهان

یک عفونت مخمر در دهان، اغلب باعث ایجاد لکه های سفید روی زبان ، دهان و گلو می شود. همچنین ممکن است طعم تلخ یا ناخوشایند را در دهان ایجاد کند، و ممکن است تا زمانی که عفونت درمان نشود، ادامه داشته باشد.

رفلاکس اسید

بیماری رفلاکس اسید معده، ممکن است منبع تلخی ناخواسته در دهان باشد.این شرایط زمانی رخ می دهد که ماهیچه یا اسفنکتر در بالای شکم ضعیف شود و باعث می شود که از اسید یا صفرا به داخل لوله غذا برسد و در ان رشد کند.

چنانچه در اینن بخش از سلامت نمناک می خوانید این بیماری تمایل دارد تا لوله غذایی را تحریک کند و باعث سوزش در قفسه سینه یا شکم می شود.همچنین می تواند یک طعم فاسد یا تلخ را در دهان ایجاد کند و تا زمانی که علائم دیگر وجود داشته باشند، ممکن است ادامه پیدا کند.

کشیدن سیگار علت تلخ شدن دهان

اگر اهل کشیدن سیگار باشید، به احتمال زیاد با تلخی دهان اول صبح غریبه نیستید. سیگار به دلیل داشتن مواد شیمیایی و سمی به جوانه های چشایی آسیب می زند و می تواند پاسخ این سوال باشد که علت تلخی دهان چیست.

استرس و اضطراب می تواند علت تلخ شدن دهان باشد

سطح بالای استرس و اضطراب می تواند پاسخ استرس را در بدن تحریک کند، که اغلب باعث تغییر در احساس فرد برای طعم ها می شود. همچنین اضطراب می تواند باعث خشکی دهان شود، که اغلب با طعم تلخ همراه است.

آسیب عصبی

عصب ها نیز مانند سایر حواس ما، جوانه های طعم مستقیماً به اعصاب مغز متصل می شوند.آسیب به اعصاب می تواند باعث تغییر در نحوه ی برخورد فرد با طعم ها شود.آسیب عصبی می تواند از یک آسیب سر یا شرایط دیگری باشد، که عبارتند از:

بیماری صرع مولتیپل اسکلروزیس تومورهای مغزی فلج بل جنون داروها و مکمل های خوراکی

در برخی از افراد داروهای خاص، مکمل ها و درمان های پزشکی ممکن است طعم تلخ در دهان را ایجاد کنند. فرد برای اطلاع از داروهایی که مصرف می کند، باید با پزشک خود مشورت کند.

داروهایی که ممکن است باعث طعم تلخ دهان شوند برخی از آنتی بیوتیکهای خاص برخی داروهای قلبی ویتامین ها یی که حاوی مواد معدنی یا فلزاتی مانند:مس، آهن یا روی هستند. دارو های لیتیوم بیماری ها میتوانند علت تلخ شدن دهان باشند

بعضی بیماری ها از جمله عفونت های سینوسی یا سرماخوردگی می توانند باعث ایجاد طعم تلخ در دهان شوند. در طول این بیماری، بدن پروتئین التهابی ای را برای جذب سلول های مضر می فرستد، که این پروتئین ها همچنین ممکن است بر زبان و جوانه های چشایی تاثیر بگذارند و باعث می شود فرد یک طعم تلخ تر از حد طبیعی را در دهان خود تجربه کند.

درمان سرطان از علت تلخ شدن دهان

فردی که در معرض درمان سرطان قرار می گیرد، ممکن است در هنگام غذا خوردن و یا نوشیدن یک طعم خاص و تلخ مانندی را در دهان خود تجربه کند. شیمی درمانی و پرتو درمانی باعث تحریک جوانه های طعم در برخی از افراد می شود و ممکن است حتی با خوردن چیزهای ساده ای، مانند نان یا آب معدنی نیز طعم تلخ یا ناخوشایندی حس کنند.

درمان های خانگی که ممکن است طعم تلخ در دهان را کاهش دهند: مراقبت های منظم دهان و دندان از جمله مسواک زدن و استفاده از نخ دندان و دهانشویه های ضد باکتری به صورت منظم و همیشگی. جویدن آدامس های بدون قند که باعث نگه داشتن بزاق در دهان می شوند. نوشیدن مقدار زیادی مایعات در طول روز. اجتناب از عواملی که باعث ایجاد رفلاکس اسید معده می شوند، مانند خوردن غذاهای چرب یا تند کاهش مصرف دخانیات و الکل شست و شوی دهان با یک قاشق چای خوری جوش شیرین مخلوط در یک لیوان آب استفاده از جوش شیرین در هنگام مسواک زدن که باید ابتدا مقداری پودر جوش شیرین را روی مسواک بریزید و سپس خمیر دندان بریزید و حدود 3 دقیقه دندان ها و زبانتان را به طور کامل با آن شستشو دهید. انجام این کار دو بار در روز باعث از بین رفتن طعم تلخ در دهان میشود. مصرف مرکبات:میوه های مرکب در از بین بردن طعم تلخ در دهان بسیار موثر هستند، زیرا مرکبات می توانند تولید بزاق را تحریک کنند و به نوبه خود در از بین بردن طعم تلخ بسیار موثر هستند. خوردن حداقل یک قاشق چای خوری دارچین پس از هر وعده غذایی

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: درمان سلامت دهان بهداشت دهان تلخی دهان طعم تلخ در دهان افراد مبتلا دهان ایجاد دهان و دندان دهان خود طعم تلخ یک طعم تلخ مسواک زدن خشکی دهان عفونت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۳۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، زهرا سید معلمی، اظهار داشت: هدف از این پویش اطلاع رسانی و آموزش در خصوص اهمیت نقش سلامت دهان و دندان در سلامت همه جانبه و سلامت عمومی افراد است. بین سلامت دهان ودندان و سلامت جسمی رابطه مشخصی وجود دارد و برخی از بیماری های دهان و دندان می تواند تاثیراتی در بیماری های دیگر داشته باشند و همینطور برخی بیماری های جسمی نیز می تواند برای دهان ودندان مشکلاتی ایجاد کند.

وی با بیان این که مصرف دخانیات (سیگار، قلیان و سیگار الکترونیکی) از مهم ‌ترین عوامل در ایجاد سرطان دهان بوده و سلامت مغز و قلب با سلامت دهان و دندان در ارتباط است، افزود: بیماری های شدید لثه و دیابت رابطه دو طرفه دارند و هر کدام از آن ها می تواند باعث تشدید بیماری دیگر شود، بنابراین توجه به سلامت دهان و دندان بسیار مهم است. البته خونریزی لثه‌ها در مسواک زدن نباید باعث ترک مسواک زدن شود.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که این پویش در روز اول به عنوان «دهان دریچه سلامت» به ارتباط این بیماری ها می پردازد و توجه مردم را به سلامت دهان و دندان معطوف و متمرکز می کند، ادامه داد: در روز دوم نیز شعار «سلامت دهان و دندان؛ سلامت کودک» را خواهیم داشت.

دکتر سیدمعلمی اضافه کرد: در این روز با حضور در مدارس و آموزش به دانش آموزان و معاینات دهان و دندان بچه ها، افزایش آگاهی نسبت به سلامت دهان و دندان را در مدارس و دانش آموزان انجام می شود تا اگر یک دانش آموز به اقدامات بهداشتی، درمانی نیاز داشت به مراکز جامع سلامت جهت دریافت خدمت معرفی شود.

وی بیان کرد: در روز سوم پویش هدف ما بر اهمیت دادن به سلامت دهان و دندان از دیدگاه نهادهای مردمی و سایر نهادهای دولتی متمرکز خواهد بود. در این روز به تبیین نقش سایر نهادها و افراد در بحث سلامت دهان ودندان پرداخته می شود که چه کمک هایی می توانند در این زمینه ایفا کنند. در کل هدف پویش سلامت دهان و دندان، آگاهی بخشی و حساس سازی مردم، جامعه و مسئولان در رابطه با اهمیت سلامت دهان و دندان است.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در پایان با بیان این که خدمات اساسی و مهم دندانپزشکی در مراکز بهداشت برای همگان در دسترس است، گفت: خدمت رایگان دندانپزشکی در مراکز بهداشت در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر به افراد ارائه می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی ۰ تا ۱۰۰ دلایل + راهکار
  • شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی 0 تا  100 دلایل + راهکار
  • «میگوی دهان‌پا» قوی‌ترین بینایی را در قلمروی جانوران دارد!  
  • دهان‌پا پیچیده‌ترین چشمان را در قلمروی جانوران دارد!  
  • این بیماری شایع‌ترین بیماری بشر است
  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز، ۱۸ و ۱۹ اردبیهشت
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان کودک
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز